Ei

Hoe lang kan ik een ei bewaren?

Hoe lang?
Een ei bewaar je gewoonlijk tot aan de uiterste houdbaarheidsdatum die je op de verpakking vindt.
Een ei is op zijn best een week nadat het gelegd is. Daarna is het nog iets meer dan twee weken goed.
NB: de datum op de (Tenminste Houdbaar Tot) op de verpakking is gewoonlijk 28 dagen nadat het gelegd is.
Een gekookt ei kun je tot maximaal een week bewaren in de koelkast.
Heb je een ei gescheiden? Dan kun je eiwitten en eigeel / eidooiers tot maximaal 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Ei
Bewaartip:

Bewaar je een ei in de koelkast? Dan wel in de doos. De eierschaal neemt nogal snel de geur en smaak van ander producten in de koelkast over waardoor de smaak en een ei snel aangetast kan worden.
Een ei bij voorkeur met de punt naar beneden leggen, op deze manier blijft de dooier het best op zijn plaats en de luchtkamer aan de brede kant wordt niet samengedrukt.